University4Society 2019 Girişimcilik Yarışması

Karabük Üniversitesi

University4Society 2019 Girişimcilik Yarışması

8-10 Mart 2019

University4Society tasarımcı, yazılımcı ve iş geliştiricileri bir araya getiren, tüm Türkiye’den üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek bir girişimcilik yarışması olup, katılımcı takımlar 48 saat içinde toplumsal sorunları teknoloji ile çözen inovatif girişimler üretecek, mentörleri ve alanında uzman eğitimciler sayesinde bu girişimleri geliştirirken farklı bakış açıları da kazanacaklardır. Finalde ise yatırımcılardan oluşan jüriyi etkileyebilmek için çalışacaklardır. University4Society bu sene birçok üniversite tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye’nin yeni lider şirketlerini yaratmada ve var olan şirketlere inovatif fikirler üretmede başrolü oynayacak ve tüm dünyada gerçekleşecek olan bir etkinliktir.

‘‘HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN SADECE BİR HAFTA SONUNU AYIRABİLİR MİSİN?’’ Sloganı ile öğrencilere ulaşan University4Society, Türkiye’deki bir öğrenci kulübü tarafından çıkarılan ve dünya genelindeki kampüslere franchise verilebilecek ilk girişimcilik ve inovasyon etkinliğidir. Tüm dünyadaki üniversitelerde düzenlenecek ve topluma yararlı olacak etkinliğin bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan University4Society KARABÜK ÜNİVERSİTESİ dahil olmak üzere 40 farklı kampüste girişimcilik etkinlikleriyle ilgilenen topluluklar tarafından gerçekleştirilecek. Karabük Üniversitesi bu etkinliği Endüstri Mühendisliği Kulübü (EMK) aracılıyla gerçekleştirecektir.

Her katılıcı üniversite yaklaşık 50 yarışmacı, 15 mentor/eğitimci ve 5 jüri üyesi ile yaklaşık 10 grup içinden birinciyi seçmekte ve birinci gelen grup, diğer üniversitelerin birincileri ile tekrar yarışmaya girmekte ve üniversiteler arası birinci grup seçilmektedir. Ulusal düzeyde birinci gelen gruba fikirlerinin gerçekleşmesi imkânı sunulmaktadır.

Karabük Üniversitesi University4Society Girişimcilik yarışması 8-10 Mart 2019 tarihleri arasında Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi‘nde yapılacaktır. Başvurular başlamıştır. Benim de fikrim var diyen bütün öğrencilerimizi bu maratona bekliyoruz.

8 Mart Cuma öğleden sonra başlayacak, 10 Mart Pazar saat 17:00 da bitecek olan bu maraton 48 saat sürecektir. Pazar günü jüri karşısında fikirler yarışacaktır.

Danışman: Dr. Öğretim Üyesi Osman YILDIZ

Endüstri Mühendisliği Bölümü